Rotterdam wordt geteisterd door rondslingerende fietsen. Bij de VVD zijn klachten binnengekomen van bewoners, die zich er een ongeluk aan ergeren.
Nu er ook groen licht is gegeven voor deelsteps en deelscooters hebben de liberalen fietswethouder Judith Bokhove ter verantwoording geroepen. Dat gebeurt donderdagmorgen tijdens de actualiteitenraad op het stadhuis.

”Rotterdam is een stad van de innovatieve ideeën, dus ook qua nieuwe en duurzame vervoersmiddelen”, zegt raadslid van Groningen. ”Maar zodra ze overlast gaan geven wordt de vreugde minder. Want nu blijkt uit de berichtgeving dat de nieuwe steps overal in de stad mogen worden neergezet. Daarom willen we met de wethouder in gesprek om een integrale visie te bespreken over deeltijd vervoersmiddelen.”

”Het zou goed zijn als de VVD met de wethouder ook de fietsvoorschriften eens tegen het licht zou houden. De binnenstad is het fiets-wilde-westen van Rotterdam. Goed voor het milieu, maar de Van Bokshoventjes rijden de voetgangers lachend van de sokken. Zij zijn de baas geworden in het verkeer”, aldus drs. Sjors van Maurik, stadswacht van Dagblad010. ”Aanscherping van regels en handhaving zouden niet misstaan.”

Print Friendly, PDF & Email