Dit is de rijdende taalsafari die vandaag vanaf de Centrale Bibliotheek de stad inreed en die men deze week in Rotterdam op verschillende plekken kan spotten in het kader van de landelijke Week van de Alfabetisering, waarin de gemeente met partners allerlei taalactiviteiten organiseert. Wethouder Bokhove stuurde de taalsafari weg.

Het is een landelijke actie. Op zo’n duizend locaties vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid. De officiële start was vanmorgen in de studio van NPO Radio 5. Dat deed Prinses Laurentien, die gelegenheids-co-presentatrice was van DJ Jeroen van Inkel. Na afloop van het programma zwaaiden Van Inkel en de prinses de bus met Razende Reporters uit.

De Razende Reporters zijn ex-laaggeletterden, die deze week in verschillende samenstellingen activiteiten in het land bezoeken. Van Hilversum reed de bus naar Naaldwijk. Daar werden bekende Westlanders opgeleid tot Taalmaatje.

Dinsdag gaan de Razende Reporters Dick Voogd, Marina Wapperom, Mandy Bierhuizen en Gormah Dadewe op pad in Den Haag. Zij bezoeken De Nationale Ombudsman en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Nederland telt 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen.

Print Friendly, PDF & Email