DENK wil precies weten waarop de komende vier jaar bezuinigd zal worden om van Rotterdam de groenste stad te maken en waar het geld vandaag komt om meer te bouwen en de stad nog iets veiliger te maken.

Uit gesprekken die vertegenwoordigers van de fractie van DENK hebben gevoerd met betrokkenen bij het huidige informatieproces is volgens fractieleider Stephan van Baarle gebleken dat er een ambtelijk voorbereide lijst van mogelijke ombuigingen bestaat die ter dekking kunnen dienen van mogelijke nieuwe beleidsvoorstellen. ‘’Deze lijst zou bij een aantal betrokkenen bij de informatie reeds bekend zijn’’, zegt Van Baarle, maar hij weet van niks.

In een brief aan het college schrijft hij dat ‘’fractie staat voor transparantie en gelijkwaardigheid van informatiepositie.’’ Daarom wil Van Baarle zo snel mogelijk weten of die ambtelijke ombuigingslijst bestaat dan wel een andere vorm van een ambtelijk voorbereid stuk met een opgave van mogelijke financiële baten en ombuigingen ter dekking van nieuwe beleidsvoorstellen? En uiteraard wil hij ze dan ook kunnen inzien.

Print Friendly, PDF & Email