De moslimbeweging DENK ergert zich ver buiten de stads- en landsgrenzen aan het landverovertje van Israël en wil nu van het Rotterdamse stadsbestuur weten welke bedrijven en niet-gouvernementele organisaties actief zijn in bezette Palestijnse gebieden waarmee de gemeente Rotterdam direct of indirect een samenwerking heeft?

Wat DENK verder met die informatie wil staat niet in de brief van fractieleider Stephan van Baarle aan het college van B&W. Wel vraagt hij of de gemeente bereid is samenwerking met die bedrijven te beëindigen als blijkt dat ze bestaan en verder vraagt hij burgemeester Aboutaleb of hij in het restant van zijn ambtstijd bereid is een keer een keer een bezoek te brengen aan Palestina. Helemaal als een verrassing komt die vraag van Stephan van Baarle niet. Zijn baas Tunahan Kuzu twittert de laatste tijd alleen maar over de ontwikkelingen in de Ghazastrook. Nederlandse onderwerpen spelen even geen rol.

‘’De gemeenteraad van Dublin heeft afgelopen maand een motie aangenomen waarin het zich ondubbelzinnig uitspreekt voor een boycot van bedrijven die betrokken zijn bij de illegale Israëlische bezetting en kolonisering van Palestina. Dublin sluit zich daarmee officieel aan bij de door Palestijnen geleide BDS-beweging, die Israël door middel van boycots, desinvesteringen en sancties (BDS) wil dwingen zich aan het internationaal recht te houden. Naast Dublin hebben de gemeenteraden van steden zoals Barcelona en New Orleans zich eerder achter BDS geschaard. DENK Rotterdam is van mening dat ook onze stad zich moet distantiëren van bedrijven die actief zijn in bezette Palestijnse gebieden’’, aldus Van Baarle.

Print Friendly, PDF & Email