Dit is de brievenbus aan de Pythagorasweg op Zuid, die niet gemist kan worden en bij PostNL op de lijst staat om te worden weggehaald in het kader van ‘minder post, minder gleuven.’

Van de 478 brievenbussen in Rotterdam zullen er in totaal 139 naar de kelderafdeling curiositeit verhuizen, maar die aan de Pythagorasweg in Lombardijen kan niet worden gemist omdat anders ruim 200 bewoners van serviceflat Zonnetrap aan de Molenvliet een voor hen langere weg moeten afleggen om hun post te posten. Het gaat hier om bewoners die veelal boven de 80 en 90 jaar zijn en nog relatief veel brieven en kaarten versturen.

Op dit moment kunnen de oudere bewoners vanuit de achteringang van de serviceflat en zonder over te hoeven steken hun post kwijt. Na 4 augustus moeten ze naar het einde van de Spinozaweg of naar de Catullesweg en daarbij de trambaan oversteken.

PostNL geeft in een brief aan gebouwen met oudere bewoners te ontzien. Echter dus niet bij De Zonnetrap. Leefbaar Rotterdam heeft er bezwaar tegen gemaakt en vraagt het stadsbestuur in te grijpen.

Print Friendly, PDF & Email