De Poëziebus toert weer door Nederland en België. De bustournee met twintig dichters uit beide landen doet zaterdag 11 augustus Rotterdam aan. Op het Schouwburgplein, in Theater Rotterdam en WORM is dan een gratis toegankelijk programma.

Dit jaar is er iets nieuws: de Steltenbus: een combinatie van poëzie en straattheater. De Steltenbus is een op een bus gelijkende constructie, die door twee steltlopers door de stad wordt bewogen. Vanuit de Steltenbus verzorgen dichters spontane ‘pop up’ optredens, op onverwachte plekken in de stad.

Bezoekers kunnen op verschillende manieren onderdeel zijn van het programma; meedoen aan een workshop, een onderwerp aandragen voor de dichter op het podium of een persoonlijk gedicht laten schrijven.

Programma
Schouwburgplein
14.00 – 15.30 uur: Poëziebusredactie spreekuur met Dorien Dijkhuis
15.00 – 17.00 uur: Poëzie op Maat + live zeefdrukken
19.30 – 22.00 uur: Optredens van Poëziebus & Steekwoordencompetitie met Rotterdamse dichters.

Theater Rotterdam – Schouwburg (Schouwburgplein 25)
14.15 – 15.15 uur: Workshop: Engagement & Performance (door Nick J. Swarth & Hind Eljadid)
15.30 – 16.30 uur: Workshop: vind je schrijvers (door Neusa Gomes)

Worm – Terras Wunderbar (Boomgaardstraat 74)
15.00 – 16.00 uur: optredens RommelHond, Sabina Lukovic, De Alchemist
’s Middags is de Steltenbus in de binnenstad te vinden, van 14.00 – 15.00 uur en van 16.00 – 17.00 uur.

Deelnemende dichters
De 20 podiumdichters vertegenwoordigen genres en stijlen die ons taalgebied biedt: maatschappijkritische rappers, spoken word-artiesten, slammers en contemplatieve of experimentele dichters. Een optreden van Poëziebus is daarom volgens de organisatie niet alleen een introductie tot de podiumdichtkunst, maar vooral een feestje voor iedereen die, doorgewinterd of niet, van poëzie houdt.

Print Friendly, PDF & Email