Dirk Kuyt heeft zijn eerste prijs als trainer van Feyenoord Onder 19 binnen. Zijn team versloeg zondag de leeftijdsgenoten van Real Madrid met 0-2, waardoor de ploeg het prestigieuze Mladen Ramljak International Memorial Tournament won. ”Ik ben heel trots op de jongens,” zei Kuyt na afloop van het toernooi in Kroatië.

”Het winnen van dit toernooi is een mooie beloning voor de jongens”, aldus de trainer. ”Het team heeft de afgelopen dagen heel hard gewerkt. Ze speelden vier wedstrijden in vier dagen tijd. Dat is niet niks en dat vraagt veel van de jongens. Het waren intensieve dagen, maar het resultaat is mooi.”

Voor Kuyt, die deze zomer startte aan zijn trainerschap bij Feyenoord Onder 19, is het zijn eerste prijs als trainer. ”Het waren ook voor mij vier mooie en vooral leerzame dagen. Ik trok veel op met Cor Adriaanse, die een schat aan ervaring heeft. Dat was heel fijn. Dit is een mooi begin van het seizoen, al moeten we als team nog de nodige stappen maken. Daar hebben we de komende weken nog de tijd voor.”

De uitwedstrijd tegen AZ Onder 19 is voor de ploeg van trainer Kuyt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze wordt gespeeld op zaterdag 1 september. Een week eerder, op zaterdag 25 augustus, treft Feyenoord Onder 19 het Onder 19-team van PSV in de strijd om de Supercup. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Herdgang in Eindhoven.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Feyenoord.nl