Discutabele strafschop velt Sparta: 2-1

17 August 2018, 23:49 uur

door Piet Ocks

Een discutabele strafschop deed Sparta uiteindelijk de das om. De zojuist ingevallen Bradley Martis (voor Suently Albert) beging volgens arbiter Jochem Kamphuis een overtreding op de over zijn eigen benen struikelende Tom Boere, waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Ondanks hevige protesten van de Spartanen mikte Boere zelf vanaf elf meter naar de 2-1.

''Hij liet zich vallen,'' mopperde Lars Veldwijk naderhand. Sparta's spits, die na 16 minuten de gelijkmaker (1-1) had ingeknald. Na 10 minuten had Ulrich Bapoh na een fraaie individuele actie via de binnenkant van de paal 1-0 ingeschoten.

In de jacht op de gelijkmaker had de goed ingevallen Hali Dervisoglu (voor de falende Ilias Alhaft) minder geluk, toen zijn inzet via de binnenkant van de paal terug het veld caramboleerde. Eerder al had de gevaarlijke Dervisoglu doelman Jorn Brondeel tot een redding gedwongen met een fraai afstandsschot.

Met de komst van Dervisoglu bleek Sparta aanvallend veel gevaarlijker met zijn acties en doordachte steekballen. Het zal voor trainer Henk Fraser dan ook duidelijk zijn, dat hij niet langer om de jonge Turk, die veel gevaarlijker bleek dan Ilias Alhaf, heen kan.

Ook kwam Edouard Duplan (voor verdediger Saksela) nog in de ploeg teneinde de verdiende gelijkmaker te forceren. Maar verder dan een kopbal van Bart Vriends (voorlangs) en een doelworsteling voor de neus van de Twentse doelman kwam Sparta niet

''We hebben geen geluk gehad,'' moest Henk Fraser later concluderen. ''En geluk moet je hebben,'' lachte Twente-trainer Marino Pusic. Inderdaad, de gelukkigste ploeg won. Want op basis van de tweede helft had Sparta zeker een punt verdiend.

Opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela (80. Duplan), Wuytens, Vriends, Alberto (26. Martis), Drenthe; Duarte, Rayhi, Harroui; Veldwijk en Alhaft (54. Dervisoglu).