Terwijl Dick Advocaat nog dit weekeinde bekend zal maken of hij de opvolger wordt van de vorige week bij Sparta ontslagen trainer Alex Pastoor zat interim-trainer Dolf Roks er vanmiddag in Groningen reddeloos bij. De tijdelijke vervanger zag dat zijn ploeg kansloos was tegen Groningen, dat met 4-0 won.

De doelpunten vielen pas in de tweede helft. ,,In de eerste helft hebben we de mogelijkheden gehad om te voetballen. Het ging pas na de 2-0 van Groningen mis. Toen gaven we te veel ruimte weg en werd het een open huis,” vond Roks, die ervan uit gaat dat dit zijn laatste wedstrijd was.

Maar na de kansloze nederlaag van Sparta is het nog maar de vraag of Dick Advocaat trainer wil worden van de nummer zeventien van de eredivisie. ”Advocaat zal zijn conclusies hebben getrokken”, zei interim-trainer Dolf Roks na afloop van het duel tegen de NOS.

”Hij heeft vast alles gezien en weet waar hij in stapt”, zei de clubman over Advocaat. ”Als hij hier tekent zal hij vast een paar eisen neerleggen bij het bestuur maar we zijn een kleine club en veel is er niet mogelijk.”

Het is voor de tijdelijke trainer gissen naar de beweegredenen van Advocaat. ”Waarschijnlijk omdat hij toch nog wat ‘Spartaans’ gevoel heeft en hij zal het een leuke uitdaging vinden”, aldus Roks over de zeventigjarige Hagenaar die in een ver verleden voor Sparta speelde.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!