door Piet Ocks

Sparta heeft Kenneth Dougall verkocht aan Barnsley. De 25-jarige Australiër levert 400.000 euro op, volgens het AD. Daar tegenover staat de komst van Edouard Duplan, die voor een seizoen op Het Kasteel tekende.

Kenneth Dougall tekent bij Barnsley een meerjarig contract. De Australiër maakte in de zomer van 2015 de overstap van Telstar naar Sparta, waar hij een wisselvallige periode kende. Hij was een aankoop van trainer Alex Pastoor. De middenvelder/linksback kwam in de vier seizoenen bij Sparta tot 81 optredens in competitieverband. In 2016 beleefde hij zijn hoogtepunt met het kampioenschap en de promotie naar de eredivisie. Barnsley komt uit in de League One, het derde niveau in Engeland.

Duplan trainde al enkele welen mee met de selectie van Henk Fraser. De 35-jarige aanvaller uit Frankrijk: “Ik wil komend seizoen mijn bijdrage leveren om met Sparta voor promotie te gaan. De degradatie met Sparta in 2010 ben ik nooit vergeten en in de jaren daarna heb ik altijd contact gehouden met Spartanen. Natuurlijk ben ik realistisch en weet ik dat ik vast niet alle wedstrijden negentig minuten zal spelen, maar met mijn ervaring wil ik de jonge jongens en deze club helpen om te presteren.”

Duplan speelde afgelopen seizoen bij ADO Den Haag, waar zijn contract niet werd verlengd. In Nederland kwam hij eerder uit voor RBC, FC Utrecht en Sparta. Technisch manager Henk van Stee: “De gesprekken met Edouard verliepen prettig. Hij is realistisch en weet dat het einde van zijn profloopbaan in zicht komt. Daarom hebben we afgesproken dat hij komend seizoen ook mee gaat werken in de jeugdopleiding. Daarnaast is Edouard nog steeds een voetballer waar dreiging van uit gaat en met zijn drive ook komend seizoen nog belangrijk kan zijn voor het elftal.”

Print Friendly, PDF & Email