De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden komende maandag aan boord van ss Rotterdam uitgereikt door wethouder Adriaan Visser en kan bijna niet anders dat Feyenoord als sportploeg met de eer gaat strijken. Bovendien is aanvoerder Karim El Ahamadi genomineerd in de categorie Sportman van het jaar.

De Award-happening die door Gert van ’t Hof (NOS) wordt gepresenteerd is het afsluitende sportjaarfeest onder auspiciën van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond. De prijzen worden uitgereikt aan de Rotterdamse sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en het sporttalent. Ook is er de Gehandicaptensportprijs van het jaar 2017.

Vorig jaar leverde Sparta de Sportman van het jaar. Met zijn 24 goals in de Jupiler League was de titel voor de oud-VOC-er Thomas Verhaar. Daarbij kreeg de ploeg van Alex Pastoor uit handen van burgemeester Aboutaleb ook de Sport Award Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2016 uitgereikt.

Boksster Nouchka Fontijn kreeg onder andere voor haar bijzondere prestatie op de Olympische Spelen in Rio de award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond. Als eerste Nederlandse boksster die ooit aan de Spelen deelnam, kwam ze thuis met een zilveren medaille.
Ook beloond voor een spraakmakende prestatie werd sportcoach Raemon Sluiter. Hij  bracht pupil Kiki Bertens tot de halve finale op Roland Garros en kreeg daarvoor de award Sportcoach Rotterdam-Rijnmond 2016 uitgereikt.

Foto sportman 2016: Thomas Verhaar.

 

Print Friendly, PDF & Email