Op dinsdag 19 juni nodigen Duizel in het Park, Afdeling Buitengewone Zaken en Stadskwekerij de Kas, bewoners en belangstellenden uit Rotterdam Blijdorp en Bergpolder uit, om op groene ontdekkingstocht te gaan door de wijk. De excursie is onderdeel van de officiële aftrap van een nieuw samenwerkingsproject over het vergroten van de biodiversiteit in de wijk ter bevordering van de leefbaarheid en een groener en klimaatbestendig Rotterdam.

Met brainstormsessies en samenwerkingen met buurtbewoners en diverse partners zoekt Duizel in het Park het hele jaar door naar creatieve oplossingen en manieren voor meer groene verbindingen in de wijk. Hoe zorgen we ervoor dat vlinders en bijen het stuifmeel kunnen verspreiden of egels hun weg vinden? Stel je eens voor dat al onze balkons en tuinen met elkaar verbonden waren. Dan vormden ze samen misschien wel het grootste nationale park van Nederland.

De officiële aftrap vindt plaats op dinsdag 19 juni om 16.00u in Stadskwekerij de Kas. Onder leiding van stadsecoloog André de Baerdemaeker (Bureau Stadsnatuur) kunnen bewoners en andere geïnteresseerden mee op groene wijkexcursie door Rotterdam Blijdorp. Een serie bijeenkomsten en publieke challenges resulteren uiteindelijk in een grootse publieke actie tijdens het festival Duizel in het Park op 3, 4 en 5 augustus in het Vroesenpark.

Print Friendly, PDF & Email