Leefbaar Rotterdam-lijsttrekker Joost Eerdmans houdt er rekening mee dat het Rotterdamse Links Verbond alles in het werk zal stellen om ‘de landelijke afgang van vandaag’ alsnog om te buigen en de rijen weer te sluiten.

Ook Leefbaar doorziet ‘de lange armen’. Bij GroenLinks, die van Jesse Klaver en bij de Partij van de Arbeid die Lodewijk Asscher. Intern bij de SP ligt het iets anders. Weliswaar is de familie Marijnissen anti Nida, maar het geeft de Rotterdamse filiaalhouder Leo de Kleijn wel om dat vooroordeel te kantelen.

“Die drie partijen wringen zich nu, gedirigeerd door landelijke partijbobo’s, in allerlei bochten om de gemoederen tijdelijk weer enigszins tot bedaren te brengen. Maar hun toneelstukje is onoprecht en puur gericht op het beperken van de schade in de beeldvorming. Na 21 maart kruipen ze zo weer bij Nida in bed”, zegt Eerdmans, die maar wat graag meedoet in het campagnespel.

“De chaos viert nu hoogtij”, zegt hij in een officiële verklaring, terwijl GroenLinks, PvdA, SP en Nida uit angst of arrogantie onbereikbaar zijn. ”Ze hebben Nidav ier jaar lang iedere dag meegemaakt, net als wij. Deze drie partijen wisten wat voor vlees ze in de kuip hadden, maar om Leefbaar Rotterdam uit het stadsbestuur te weren is kennelijk alles geoorloofd. Zulke partijen mogen niet aan de macht komen in Rotterdam. Wij blijven er alles aan doen om onze mooie stad uit handen van deze lieden te houden”, aldus Eerdmans.

Print Friendly, PDF & Email