Na vier invalbeurten verschijnt ex-Spartaan Marten de Roon maandagavond voor het eerst aan de aftrap voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Atalanta krijgt van bondscoach Ronald Koeman een basisplaats tegen Italië.

”Het is natuurlijk altijd heel bijzonder dat je mag beginnen voor Oranje”, stelde De Roon. ,,Maar voor mij zou het nu de eerste keer zijn. Ik heb officieel nog niets gehoord van de bondscoach maar ik moet nu zorgen dat ik er klaar voor ben.”

De Roon deed zijn verhaal in het stadion van Juventus voordat Koeman bevestigde dat hij zou gaan spelen. De bondscoach wilde zijn volledige opstelling nog niet prijsgeven. Hij verklapte eerder al dat Jasper Cillessen, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum terugkeren in de basisploeg. Zij ontbraken afgelopen donderdag nog tegen Slowakije. De verwachting is ook dat Ryan Babel en Hans Hateboer starten voor Oranje.

De 27-jarige De Roon verruilde in 2015 na sc Heerenveen voor Atalanta, dat hem na één seizoen voor 14 miljoen euro aan Middlesbrough verkocht. De middenvelder keerde na een jaar weer terug naar Atalanta nadat hij met zijn Engelse club gedegradeerd was uit de Premier League. De Roon zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de nummer zeven van afgelopen seizoen.

Na de uitschakeling van Oranje in het kwalificatietoernooi voor het WK in Rusland werd De Roon niet in de maling genomen door zijn ploeggenoten van Atalanta. ”Dat scheelde weer”, reageerde hij. ”Voor hen was het nog een veel groter debacle dat ze het niet haalden. Wij hadden twee jaar eerder helaas al meegemaakt dat we niet naar het EK mochten. Zij ontbreken voor het eerst in zestig jaar op een WK. Het hele land was in rep en roer.”

Print Friendly, PDF & Email