De Rotterdammer Marijn Flipse heeft met zijn compagnon van Bolt Mobility drie miljoen euro groeigeld in de knip om hun elektrische scooter de wereld in te zenden. Het bedrag werd opgehaald met een crowdfundcampagne op Seedrs, tweemaal zoveel als wat was gepland. Maar het is ook de eerste scooter die apps draait in de cockpit.

Flipse werkt samen met Bart Jacobsz Rosier. De opbrengst van hun geslaagde crowdfunding zal worden gebruikt om de elektrische motor met internetverbinding volgend jaar in de VDL-fabriek in serieproductie te nemen. Hun droom is om benzine slurpende en milieuvervuilende scooters permanent te kunnen vervangen door hun uitvinding.

Op het digitale ondernemersplatform van Sprout zegt Marijn Flipse. ‘Ik knapte op mijn zestiende scooters op en verkocht ze via Marktplaats. Maar toen ik in Delft ging studeren moest ik er één voor mezelf om de afstand van Rotterdam te kunnen overbruggen. Maar ik baalde van de herrie en m’n kleren stonken. Bovendien reden ze ook nog eens veel te langzaam. Toen ben ik aan het prakkezeren geslagen.’

Jacobsz Rosier en Flipse richten zich in beginsel op een productie van tussen de 30.000 en 100.000 scooters op jaarbasis.

Screenshot en bron: Sprout (inspirator ondernemers)

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!