Michael van der Mark heeft eindelijk zijn eerste overwinning binnen in het WK Superbike. De 25-jarige Rotterdamer, sinds 2015 actief in deze raceklasse, zegevierde op Donington Park. Van der Mark was op zijn Yamaha vanaf de zesde plek gestart, maar schoof steeds verder op naar voren en won zo als eerste Nederlandse motorcoureur een race in het WK Superbike.

Van der Mark troefde in de eerste race op Donington Park de Britten Jonathan Rea (tweede) en Tom Sykes (derde) af. Hij bezorgde Yamaha de eerste zege in dit kampioenschap sinds 2011. Zondag volgt nog een race op het beroemde Britse circuit. Van der Mark schoof in de WK-stand op naar de vierde plaats met 138 punten, achter drie Britten. Rea, de wereldkampioen van de afgelopen drie jaar gaat aan kop met 229 punten gevolgd door Chaz Davies (170) en Sykes (153).

Van der Mark eindigde eerder dit seizoen al op het podium in Thailand (tweede) en op het TT Circuit van Assen (tweede en derde). De Zuid-Hollander maakte vorig jaar een kort uitstapje naar de MotoGP. Als vervanger van de zieke Jonas Folger reed hij twee grands prix voor Yamaha.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP