Fortuna Sittard heeft René Eijer benoemd tot de nieuwe hoofdtrainer. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de club, die onlangs promoveerde naar de eredivisie.

Eijer is oud-profvoetballer. Hij kwam uit voor Sparta Rotterdam, Vitesse en VVV-Venlo.

”Dat ik hoofdtrainer mag worden van een profclub is prachtig”, zei Eijer. ”Ik ben op veel plaatsen assistent geweest, zowel bij betaald voetbalclubs als bij nationale elftallen. En natuurlijk nog bij Fortuna onder leiding van Bert van Marwijk. Die ervaringen zijn allemaal zeer waardevol geweest. Maar ik ben nog steeds heel ambitieus. De kans om hoofdtrainer te worden bij een eredivisieclub laat ik niet schieten.”

Voorzitter Isitan Gün lichtte de keuze van Fortuna toe. ”Met René halen we veel ervaring in huis. Als speler én als trainer heeft hij op een hoog niveau gewerkt. Hij is een echte verbinder die zijn staf en het elftal naar een hoger niveau tilt. Het teamproces is bij hem absoluut in goede handen.”

Verder werd bekend dat Kristof Aelbrecht zijn tweede assistent wordt. De Belg tekende voor vier jaar. Kevin Hofland, mede verantwoordelijk voor de promotie, verlengde zijn contract als assistent eveneens voor vier seizoenen.

In februari ontsloeg Fortuna Sittard de toenmalige coach Sunday Oliseh.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP