Op Rotterdam The Hague Airport rijdt sinds kort een elektrische bus rond. Deze bus brengt de passagiers van de terminal naar het vliegtuig of retour naar de aankomsthal en wordt ook ingezet tijdens rondleidingen en ontvangsten. Deze in eerste instantie, ‘gewone’ bus is overgenomen van Schiphol en is naar een eigen Rotterdams idee van medewerkers van Rotterdam The Hague Airport, omgebouwd tot een volledig elektrische bus. De bus is totaal gerestyled naar de normen van de tijd van nu.

Rotterdam The Hague Airport heeft het bedrijf Emoss uit Oosterhout gevraagd een speciale tool kit te ontwikkelen voor het ombouwen van dit type bussen. Het ombouwen wordt gedaan door de lokale firma van der Velde uit de Spaansepolder. Tussen Van der Velde en Emoss is hierdoor een samenwerkingsverband ontstaan.

Inmiddels zijn 4 bussen overgenomen en worden ze allemaal tot elektrische bussen omgebouwd. Op het vernieuwde platform komt een speciaal plein, waar de bussen weer opgeladen kunnen worden voor de volgende rit. Het streven is, juist gezien milieu, innovatie en duurzaamheid, om in de toekomst de meeste voertuigen op het luchthaventerrein elektrisch te laten rijden.

Print Friendly, PDF & Email