Energieleverancier Eneco schrapt ongeveer 250 arbeidsplaatsen om kosten te besparen en efficiënter te gaan werken. De ingreep gaat in per 1 september. Bij de onderneming werken momenteel circa 3000 mensen.

Bij één op de drie geschrapte banen gaat het om tijdelijk personeel. Een deel van het banenverlies zal worden opgevangen door natuurlijk verloop en interne overplaatsingen, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

CNV Publieke Diensten liet weten vertrouwen te hebben in de aanpak van Eneco om de betreffende werknemers te helpen. ”We zullen er niet omheen kunnen dat een groot aantal werknemers zal worden getroffen, maar de schade qua werkgelegenheid zal naar verwachting kleiner zijn dan de cijfers nu suggereren”, aldus CNV-bestuurder Ben Hoogendam.

Eneco bevindt zich momenteel in een verkoopproces. Veel gemeenten willen van hun aandelen af, maar er zijn ook tegenstanders. Er moet nog een definitief besluit worden genomen. Alle opties worden hierbij onderzocht, van een beursgang tot een verkoop door middel van een veiling.

Print Friendly, PDF & Email