Rotterdam heeft er binnenkort een stadsattractie bij. In de Merwehaven komt een Floating Farm te liggen, waarvoor nu in een droogdok drie betonnen drijflichamen gemaakt worden. Ze vormen de basis van de eerste drijvende zuivelboerderij ter wereld, die in het najaar officieel geopend wordt.

Op de Floating Farm wordt verse melk geproduceerd en verwerkt tot gezonde zuivelproducten voor jong en oud, dicht bij de eindgebruikers in de stad. Daarnaast is er volop ruimte voor voorlichting, onderwijs en research. Groepen schoolgaande kinderen en studenten en andere geïnteresseerden zijn – als het eenmaal zo ver is – welkom voor rondleidingen en experimenten. De Floating Farm is een transparante boerderij op het water waar bezoekers de koeien zien en kunnen kennismaken met alle processen die plaatsvinden op de boerderij.

Boer Albert Boersen en boerin Myrthe Brabander worden de gezichten van de Floating Farm. Ze laten er veertig robuuste rood-witte runderen van het Franse ras Montbéliarde grazen. ”Een sterk ras”, zegt Albert Boersen, een Friese boerenzoon. ”Een ras dat veel smaak geeft aan de zuivel”, vult Myrthe Brabander aan. Niet voor niets wordt veel Montbéliarde melk verkaasd tot Comté, de meest gegeten kaas in Frankrijk.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter