Op haar afscheid van de Groene Tuinkerk in IJsselmonde heeft mevrouw Wil van der Pol-Wüst vanavond de Erasmusspeld ontvangen vanwege haar vrijwilligerswerk. Ze kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van Luuk Wilson, technisch voorzitter van de gebiedscommissie IJsselmonde, namens het college van burgemeester en wethouders.

Wil van der Pol was van 1974 tot 2009 vrijwilligster kerkenwerk. Daarbij hielp ze bijvoorbeeld jeugdleiders en organiseerde zij jeugdvakantiekampen. Van 1998 tot 2018 hielp zij als diaconievrijwilligster bij solidariteitsmaaltijden: van boodschappen doen en koken tot eten serveren aan tientallen mensen, waarbij de maaltijdbijdrage altijd naar een goed doel ging.

Van 1991 tot 2000 bezocht Wil van der Pol als diaken kerkleden thuis, en hielp zij bepalen wie maatschappelijke hulp nodig had. Ook ondersteunde zij de Nationale Ziekendag voor bewoners van meerdere verzorgingshuizen en de Mantelzorgdag. Vanavond nam Wil van der Pol afscheid van de Groene Tuinkerk vanwege een aanstaande verhuizing.

Print Friendly, PDF & Email