De Barendrechtse lokale partij Echt voor Barendrecht vindt het uit veiligheidsoogpunt niet verantwoord om de maximumsnelheid van de tram in Carnisselande te verhogen naar vijftig kilometer per uur. Dat zou ook leiden tot meer geluidsoverlast. Al op 4 januari j.l. heeft EVB vragen gesteld aan het college over dit voornemen van de RET. Het college van B&W van Barendrecht antwoordde dat mogelijkheden tot verkorting van de reisduur worden onderzocht, maar dat daar nog geen resultaten van zijn.

EVB-woordvoerder Marius van den Berge wil daar niet op wachten en is voor duidelijkheid: “Voor EVB wegen de voordelen (een paar minuten eerder in de stad) niet op tegen de nadelen op het gebied van veiligheid en geluid.  Wij zijn tegen het verhogen van de maximumsnelheid in Barendrecht, hou die op dertig kilometer per uur.”

De lokale fractie ziet meer mogelijkheden om de snelheid te bevorderen: ”Laat de tram weer over de Groene Hilledijk rijden, net als vroeger, daar is tijdwinst te behalen”, aldus de fractie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!