30 April 2018, 23:21 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

door Joop Hogedoorn

De laatste wedstrijd van Excelsior 2 – thuis tegen Heracles – eindigde in een gelijkspel (1-1), waarmee de competitie voor deze teams, die nog slechts als een waakvlammetje aan was, als een nachtkaars uit ging. De KNVB moet zich de komende tijd eens danig achter de oren krabben over het nut van deze opzet. Anders dan het reserve-elftal eenmaal in de twee, drie weken ’buiten laten spelen’, stelt het niet voor. Weinig inspirerend.

Het bewijs hiertoe, werd ook maandagmiddag geleverd. Twee uitgebluste elftallen met veel jeugdspelers om het tekort aan vaste krachten op te vullen.

De eerste helft was technisch aardig aan beide kanten. Twee leuke aanvallen van Kevin Vermeulen, één van Levi Garcia en een goed kopdoelpunt van laatste man Jordy de Wijs uit een corner. Dan was er ook nog een diagonale pass van Garcia op Caenepeel, die alleen voor de keeper huizenhoog over schoot. De ruststand van 1-0 was om die reden niet onverdiend.

Maar de tweede helft was niet om aan te gluren. Het was voor Excelsior jammer dat de kopsterke Jordy de Wijs vijf minuten voor tijd aan zijn hoofd moest worden behandeld na een botsing. Want juist in die laatste periode wist Heracles door een hoge bal in het centrum Tim van den Berg te bereiken, die bij afwezigheid van De Wijs ongehinderd kon inkoppen en voor de gelijkmaker zorgde, 1-1.

Opstelling Excelsior 2: Mike Havekotte; Etienne Muishout (18 jaar), Shane O’Neill, Jordy de Wijs, Lorenzo Burnet; Jinty Caenepeel, Dogucan Haspolat, Marouane Afaker; Anouar Hadouir, Kevin Vermeulen, Levi Garcia.

In het laatste deel van de 2e helft liet coach André Hoekstra drie wissels invallen: Carlito Fermina, Jaao Fischer en Gianluca Latupeirissa, allen 18 jaar.