Excelsior 2 tikt Eindhoven scheel, 6-1

22 October 2018, 23:34 uur

door Joop Hogedoorn

Excelsior 2 heeft thuis op Woudestein geen spaan heel gelaten van Eindhoven 2. De Brabanders hadden niets in te brengen tegen het team van André Hoekstra, dat na de 1-1 in de eerste vijfenveertig minuten daarna op z’n gemak doorsjeesde naar een spectaculaire 6-1 overwinning op een onrustig Eindhoven.

Voor rust was het Mikael Anderson die het allemaal voordeed (1-0) uit een geplaatst schot in de linker benedenhoek. Weliswaar was het Lucas de Wit die er na een combinatie met Joran Vermeulen er nog 1-1 van maakte, maar dat was wel ongeveer het laatste wapenfeitje dat Eindhoven bij elkaar sprokkelde.

Dat mag Eindhoven zichzelf overigens aanrekenen, want het verloor tien minuten na rust diezelfde Lucas de Wit vanwege een rode kaart omdat hij Excelsior-spits Ali Messaoud onreglementair had tegengehouden. In het vooruitzicht meer dan een half uur met tien te moeten spelen raakte Eindhoven met de minuut gestrester en toen Siebe Horemans, de nummer 2 van Excelsior die in het centrum opereerde, mee naar voren ging om de doorbraak te forceren (wat uit een corner lukte, 2-1) ging daarmee de laatste hoop voor de Brabanders in rook op.

De na rust ingebrachte oud Eindhoven-speler Jinty Caenepeel was gebrand op eerherstel en maakte er vervolgens 3-1 van. En toen ging de teller lopen. Ook Denis Mahmudov vond het een aantrekkelijke avond, zeker met 11 tegen 10, en maakte er 4-1 en 5-1 van. En vijf minuten voor tijd voegde Ali Messaoud er ook nog eentje toe aan zijn palmares.