Excelsior 2 verrast door blessuretijdtreffer

21 August 2018, 00:38 uur

door Joop Hogedoorn

Excelsior 2 leek in de Reservecompetitie lange tijd op winst af te stevenen, maar speelde uiteindelijk tot eigen schrik in de blessuretijd alsnog met 2-2 gelijk tegen FC Dordrecht.

Gezapigheid troef voor rust, met alleen in de 25e en 32e minuut enig gevaar van Excelsior-zijde met een tot corner verwerkte pegel van Redouan el Hankouri en daarna een grote kans voor Nelson Bashir, maar zijn schot ging naast.

Maar na rust pakten ze het van beide kanten wat rigoureuzer aan, waarmee ook de amusementswaarde verhoogde. Doelman Damen moest ingrijpen bij een poging van Dordtenaar Achahbar en deed dat voortreffelijk. Aan de andere kant trof Nelson Bashir net geen doel. Vervolgens brak Haspolat door met een corner als noodgreep en toen kwam die 58e minuut met op een afstand van 22 meter een vrije trap voor Excelsior.

Geen VAR voor de wedstrijd op Woudestein, maar wel een resolute scheidsrechter bij de ontdekking dat bij die vrije trap de hand van een Dordrecht-speler was geraakt. Hij stond in de lijn van de vrije trap en wees resoluut naar de penalty stip. De Belg Jinty Caenepeel schoot onberispelijk in de linker bovenhoek. 1-0.

Het op revanche beluste FC Dordrecht hield daarna het overwicht, maar kwam niet verder dan een schot van Achahbar op de lat. En wat dat betreft hadden de Kralingers meer succes, want toen Fermina eenmaal dribbelend over de grens van de zestien was werd hij ontoelaatbaar gestopt. Gevolg: opnieuw een penalty voor Excelsior. En dit keer stuurde El Hankouri de keeper de verkeerde kant op. 2-0.

Zeven minuten voor het einde kwam Dordrecht op 2-1 uit een prachtig afstandsschot van Ayyildiz en terwijl iedereen dacht dat dit het laatste wapenfeit zou zijn, zag Siebe Schets zowaar kans om in blessuretijd de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen, 2-2.

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen; Etienne Muishout, Otto v.d. Loo (68. Tjoe a On), Thomas Oude Kotte, Robin v.d. Meer, Niek den Heeten, Dogucan Haspolat, Nelson Bashir (66. Sanches Fernandes), Jinty Caenepeel (68. Freek van Eijk), Carlito Fermina en Redouan El Hankouri.