Excelsior blijft op eigen veld op één zege steken

16 March 2018, 22:22 uur
Algemeen

Excelsior blijft voorlopig op één thuiszege dit seizoen steken, want op een wat gelukkige wijze won ADO Den Haag vrijdagavond op Woudestein met 1-2. De thuisclub stond halverwege op voorsprong, maar twee treffers van Bjørn Johnsen bezorgden ADO de winst. De Noorse spits kreeg bij beide doelpunten hulp van een speler van Excelsior.

Na twee nederlagen op rij wist de ploeg van Groenendijk de achtste plek op de ranglijst te verstevigen. De kans is groot dat die positie na 34 speelrondes recht geeft op deelname aan de play-offs. Excelsior, dat ook stiekem droomt van Europa, zag de achterstand op ADO oplopen tot vier punten.

Linksback Milan Massop kopte halverwege de eerste helft uit een hoekschop al zijn vijfde seizoenstreffer binnen (1-0). ''We gaan Europa in!'', schalde ineens door het kleine stadion in Kralingen. ADO had voor rust weinig in te brengen, maar was in de tweede helft veel gevaarlijker.

In de 52e minuut belandde een voorzet van Abdenasser El Khayati via de rug van Hicham Faik op de paal, waarna Johnson de rebound inkopte. De Noor besloot tien minuten voor tijd maar eens uit te halen en zag de bal via het uitgestoken been van Wout Faes over keeper Theo Zwarthoed vliegen: 1-2. Kort daarna schoot Ali Messaoud aan de andere kant op de lat.