Excelsior gaat na rust pijnlijk onderuit

27 October 2018, 22:30 uur

De Graafschap heeft voor de derde keer dit seizoen een thuiswedstrijd gewonnen. Excelsior werd met ruime cijfers verslagen: 4-1. Op de Vijverberg vervulde invaller Furdjel Narsingh, de oudere broer van Luciano Narsingh, een belangrijke rol.

Narsingh kwam in de rust, toen het 1-1 stond, in de ploeg en na vier minuten minuten maakte hij met een goed schot de 2-1. Ruim vijf minuten later gaf hij een afgemeten voorzet op Youssef El Jebli, die knap raak kopte. Fabian Serrarens zorgde twintig minuten voor tijd voor nog meer vreugde in Doetinchem.

Halverwege de tweede helft moest Excelsior met tien man verder omdat verdediger Jurgen Mattheij zijn tweede gele kaart van de avond kreeg.

In de eerste helft mocht De Graafschap zich gelukkig prijzen dat het niet op achterstand stond. Door middel van een aantal omzettingen in de rust kreeg de thuisploeg meer controle. Dat resulteerde in het eerste half uur na rust in drie goals. De Graafschap had tot deze wedstrijd pas acht keer gescoord.

De Graafschap, dat tijdens de laatste thuiswedstrijd met 5-0 klop kreeg van sc Heerenveen, had eerder dit seizoen al gewonnen van Feyenoord (2-0) en Willem II (2-1). Aan uitwedstrijden hielden de Superboeren, die 15e staan, pas één punt over.