Excelsior geeft in blessuretijd punt weg

15 December 2018, 21:58 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Excelsior heeft tegen AZ in blessuretijd een punt weggegeven. In de 94ste minuut zorgde de Noorse invaller Björn Johnsen voor de winnende treffer, 2-1. Een week na de winst bij Fortuna Sittard boekten de Alkmaarders in eigen stadion daarmee de tweede opeenvolgende zege. Denis Mahmudov zette Excelsior op voorsprong. De gelijkmaker kwam op naam van Guus Til.

Na een half uur kwam Excelsior op voorsprong. Mahmudov haalde uit van ruim twintig meter en zag de bal achter doelman Marco Bizot in de bovenhoek vliegen. De gelijkmaker van Til kwam vlak voor rust. Hij kopte een voorzet in van Thomas Ouwejan.

Na de hervatting drong vooral AZ aan, maar was Excelsior dreigend in de uitval. Bij acties van Ali Messaoud en Elías Már Ómarsson ontsnapten de Alkmaarders aan tegentreffers.

Bij AZ kwam onder meer Mats Seuntjens in de buurt van doelman Alessandro Damen net een stapje tekort en zag Adam Maher de Rotterdamse keeper bij een schot van ver redding brengen. Een kwartier voor tijd kon Til net niet raak koppen na een actie van Oussama Idrissi op links.

In extra tijd zette Idrissi opnieuw aan voor een solo op links. Johnsen scoorde vervolgens met het hoofd uit de voorzet van de vleugelaanvaller.