Excelsior 'gunt' PEC Zwolle eerste thuiszege

6 October 2018, 21:47 uur

PEC Zwolle heeft voor het eerst dit seizoen punten overgehouden aan een thuisduel. Excelsior werd zonder grote problemen met 2-0 verslagen. De Kralingse formatie was geen schim van de ploeg die de afgelopen weken zo goed speelde en 'gunde' de thuisclub eigenlijk de overwinning.

Mike van Duinen zette PEC Zwolle halverwege de eerste helft op voorsprong. De oud-speler van Excelsior, die vorig seizoen nog trefzeker was tegen PEC, haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en doelman Sonny Stevens liet de bal klungelig door zijn handen glippen.

Tien minuten na rust kopte Thomas Lam, die zijn honderdste duel in de eredivisie speelde, raak na een afgemeten vrije trap van Younes Namli.

PEC had tot nog toe in eigen stadion verloren van sc Heerenveen (2-3), PSV (1-2) en Vitesse (0-2). In uitduels werden al zeven punten verzameld.