Excelsior neemt Robin van der Meer over van FC Utrecht. De linksback tekent in Rotterdam een contract voor drie jaar. De 23-jarige verdediger tekende in 2016 nog een contract voor vier jaar bij Utrecht. De hoogte van de transfersom is niet bekend gemaakt.

“Excelsior meldde zich het snelst bij mij en na het eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel bij de club”, aldus Van der Meer. “Ook het tweede gesprek, waarbij de nieuwe hoofdtrainer Adrie Poldervaart zat, was prima.”

Verschillende Nederlandse clubs waren geïnteresseerd in Van der Meer. “Uiteindelijk heeft trainer Adrie Poldervaart het laatste zetje gegeven. Excelsior liet ook richting FC Utrecht weten mij heel graag te willen overnemen. Voor mij is het heel belangrijk dat een club echt laat blijken heel enthousiast over je te zijn”, vervolgt hij. Van der Meer kwam vorig jaar tot acht optredens in de eredivisie.

Door het gebrek aan speeltijd wilde Van der Meer iets anders. “In de winter heb ik laten weten dat ik wilde vertrekken, maar dat mocht toen niet. Daarna speelde ik weer, tot ik tegen Feyenoord in botsing kwam met Ayoub. Daarna heb ik niet meer gespeeld en toen heb ik gezegd: ik wil nu echt weg. Ik had het gevoel dat mijn tijd er bij FC Utrecht op zat.”

Van der Meer hoopt bij Excelsior volgend seizoen meer aan spelen toe te komen. “Garanties dat je gaat spelen, heb je nooit, dus ik moet dat wel zelf laten zien. Volgende week zaterdag begint de voorbereiding op het seizoen en daar heb ik in elk geval heel veel zin in.”

Print Friendly, PDF & Email