Excelsior in 2e helft onderuit tegen Ajax

6 May 2018, 17:45 uur

Excelsior heeft zijn trainer Mitchell van der Gaag (foto) in zijn laatste wedstrijd geen zege cadeau gedaan. De Kralingers kwamen op Woudestein wel met 1-0 voor dankzij een eigen doelpunt van eigen doelpunt van Matthijs de Ligt. Justin Kluivert en Kasper Dolberg (strafschop) scoorden in de openingsfase van de tweede helft en stelden de zege voor Ajax veilig.

Vanwege zijn verleden bij Feyenoord (en als huurling bij Excelsior) is Kostas Lamprou al niet zo geliefd bij een deel van de fanatieke aanhang van Ajax. De keeper maakte zich niet populairder toen hij de in twintigste minuut werd gepasseerd door Matthijs de Ligt. Lamprou werd verrast door een terugspeelbal van de aanvoerder van de club uit Amsterdam. De Ligt liet zijn doelman weten dat hij verkeerd stond opgesteld. De verdediger had ook beter kunnen kijken voordat hij zijn doelman aanspeelde.

Lamprou mocht in de laatste competitiewedstrijd André Onana vervangen. Trainer Erik ten Hag liet verder Azor Matusiwa debuteren in zijn basisformatie. Verder verschenen Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar samen aan de aftrap. Ajax legde de basis voor de benauwde zege in de openingsfase van de tweede helft. Justin Kluivert kopte op aangeven van Hakim Ziyech raak. Dolberg wist een strafschop te benutten. De Deen moest zich even later geblesseerd laten vervangen.

Voor rust lieten de Ajax-fans luidkeels weten hoe ze over hun favoriete ploeg dachten. ''Ooh wat zijn we slecht", zongen ze. ''Zo slecht zijn we in jaren niet geweest." Na nog geen half jaar hebben ook veel fans het geduld met trainer Erik ten Hag alweer verloren. ''Erik rot op", schreeuwden ze richting de opvolger van trainer Marcel Keizer.