De gebruikers van het tuincomplex aan de Lieven de Keystraat, die voor natuurzuivere tuingrond betaalden om hun bloemen te planten, maar een mix van puin, straatkolken, betonblokken, kabels, glas en metalen kregen, kunnen in elk geval rekenen op terugstorten van hun geld. Daarnaast is wethouder Eerdmans bereid om aan het einde van het seizoen even langs te komen om goede afspraken te maken voor een nieuwe storting volgend jaar. En tenslotte waaide er een excuus in de richting van de publieke tribune, want er blijkt sprake geweest te zijn van een groot misverstand.

Onmiddellijk nieuw verse grond storten bleek niet mogelijk, omdat de tuinders met kunst en vliegwerk en zover dat kon de beste grond al uit de berg gehaald hadden en inmiddels al hebben geplant. Bovendien ligt er nu te veel rotzooi, die nog weg moet en zelfs moet worden afgegraven.

Joost Eerdmans meldde Leefbaar en SP dat er geen opzet in het spel is geweest en dat de foute mixgrond afkomstig was uit Ridderkerk. Er zit geen lood in, want dat onderzoek is gedaan. Wel zal voor alle zekerheid nog een research volgen om dezelfde zekerheid te krijgen over de afwezigheid van asbest. Maar er is geen grond om vooraf te denken dat dit zal kunnen worden aangetroffen.

Print Friendly, PDF & Email