FC Basel afgedroogd - debuut Sinisterra

13 July 2018, 23:04 uur

Feyenoord heeft de tweede wedstrijd om de Uhrencup ruim gewonnen. De Zwitserse topclub FC Basel werd vrijdagavond in Biel met 0-5 afgedroogd dankzij doelpunten van Robin van Persie (2), Steven Berghuis, Eric Botteghin en Tonny Vilhena.

Feyenoord, dat met een volledig ander team begon dan afgelopen woensdag tegen BSC Young Boys, kende een vliegende start in de Tissot Arena. Al in de tweede minuut vond Steven Berghuis met een afgemeten voorzet Robin van Persie en de als spits opgestelde routinier kopte gedecideerd raak: 0-1.

Ook in de rest van de eerste helft waren Berghuis en Van Persie de gevaarlijkste Feyenoorders. Beide aanvallers wisten elkaar meerdere malen goed te vinden en het was dan ook geen verrassing dat zij verantwoordelijk waren voor de 0-2. Van Persie kreeg de bal zomaar in de voeten na een foute uittrap van de doelman en stelde Berghuis in staat om bij de tweede paal binnen te glijden.

Tussendoor had Feyenoord de zaken goed voor elkaar. De ploeg stond goed en gaf weinig kansen weg. En werd Basel, met voormalig spits van FC Utrecht en Vitesse Ricky van Wolfswinkel in de gelederen, toch een keer gevaarlijk, dan was het Justin Bijlow die goed ingreep.

De doelman liet, door te weifelen bij een uittrap, Basel na rust wel bijna terugkomen in de wedstrijd, maar zag tot zijn opluchting dat de bal via Van Wolfswinkel net naast ging. Daarna nam Feyenoord weer wat meer het heft in handen en dat leidde na een uur spelen tot een derde goal. Van Persie plaatste de bal van een meter of achttien met Zwitserse precisie in de korte hoek en werd direct vervangen door Cheick Touré.

Na de derde goal was de koek nog niet op. Eerst kopte Eric Botteghin van dichtbij hard raak uit een vrije trap van Berghuis en tien minuten voor tijd knalde Tonny Vilhena raak in de verre hoek op aangeven van Jean-Paul Boëtius. Twee laatsgenoemden behoorden tot de zeven spelers die een kwartier invielen. Onder hen was ook Luis Sinisterra, de Colombiaanse aanvaller die deze week werd aangetrokken en zijn officieuze debuut maakte voor Feyenoord.

Dankzij de zege sluit Feyenoord het trainingskamp in Zwitserland met een zeer goed gevoel af, ondanks dat de ploeg de Uhrencup niet meer kan winnen. Die eer valt Young Boys of Wolverhampton Wanderers, die elkaar zaterdag ontmoeten, te beurt. Feyenoord vliegt zaterdagavond terug naar Rotterdam.

[caption id="attachment_41543" align="alignnone" width="633"] Luis Sinisterra debuteert bij Feyenoord - Screenshot Feyenoord site[/caption]