In een sensationele wedstrijd heeft Feyenoord Onder 19 vanmiddag Napoli met 4-3 verslagen en overwintert het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy in Europa. De ploeg van de trainers Cor Adriaanse (foto), Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten eindigt door de zege op Woudestein als nummer twee in de poule en heeft daardoor de play-offs van het prestigieuze Europese jeugdtoernooi bereikt. De loting voor het vervolg is komende maandag.

Feyenoord begon overigens niet goed aan het duel met de Italianen, want Napoli opende de score in de persoon van Alessio Zerbin: 0-1. De gasten kregen zelfs goede kansen op 0-2, voordat Feyenoord de gelijkmaker aantekende. Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida bogen de 0-1 achterstand nog voor rust om in een 2-1 voorsprong.

Orkun Kökcü was ook direct na rust succesvol, maar de Italianen gaven zich niet gewonnen. Via Palmieri en Gaetano (strafschop) werd het in de 85ste minuut 3-3, maar het slotakkoord was toch weer voor Feyenoord. El Bouchataoui benutte een strafschop nadat Cheick Touré was neergelegd en schoot zijn team daarmee definitief naar de volgende ronde van de UEFA Youth League.

Opstelling Feyenoord O19: Bijlow; Reith, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü (80’ Wehrmann), Burger; Huijgen, Vente (46’ Touré) en Zwarts (87’ Bangura).

Bron: Feyenoord

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!