Feyenoord kruipt met winst op VVV omhoog

6 December 2018, 22:40 uur

Feyenoord heeft weer aansluiting gevonden bij PSV en Ajax. Vier dagen na de winst op koploper PSV was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ook te sterk voor VVV-Venlo: 4-1. Feyenoord heeft de achterstand op de Eindhovenaren zo teruggebracht tot zeven punten, het gat met Ajax bedraagt vijf punten. De Rotterdamse ploeg dient zich zo weer voorzichtig aan als outsider in de titelstrijd.

De wedstrijd tegen VVV stond ruim een maand geleden op het programma, maar werd toen al na amper een minuut spelen gestaakt omdat alle lichten in De Kuip uitvielen. Voor VVV-trainer Maurice Steijn was het vervelend dat hij bij de tweede poging niet kon beschikken over bepalende spelers als Danny Post en Ralf Seuntjens. De Venlonaren kwamen daardoor amper aan voetballen toe.

Na de knappe zege op PSV was het vooral de vraag of Feyenoord tegen VVV hetzelfde zou kunnen opbrengen. Wisselvalligheid kenmerkt namelijk vooralsnog het seizoen van de Rotterdammers. Ook tegen VVV maakte de ploeg van Van Bronckhorst echter een scherpe en gedreven indruk. Feyenoord drukte voor rust het krachtsverschil al uit in twee doelpunten. De thuisclub nam in de tweede helft echter wel heel nadrukkelijk gas terug, ongetwijfeld ook met het oog op de wedstrijd van zondag op het kunstgras in Emmen, waardoor een hoge uitslag uitbleef.

Robin van Persie maakte na een paar weken afwezigheid zijn rentree in de basis. De 35-jarige aanvoerder hield het bijna 70 minuten vol in de spits, waar hij de geblesseerde Nicolai Jørgensen verving. Van Persie schoot in de 33e minuut met rechts de 2-0 binnen, nadat een hoekschop een tikkeltje fortuinlijk voor zijn voeten was beland.

Tonny Vilhena had na bijna een half uur de score geopend, met dank aan VVV-verdediger Damian van Bruggen die een lange bal van Jordy Clasie met zijn borst onbedoeld precies in de loop van Vilhena legde. Kort na rust tekende Sam Larsson voor de 3-0. De Zweedse linksbuiten schoot een kwartier voor tijd ook de 4-1 binnen, waarmee Larsson onderstreepte dat hij steeds beter zijn draai begint te vinden. Tussendoor had Tino-Sven Susic iets teruggedaan namens het kansloze VVV.