Feyenoord heeft een dramatische middag beleefd in Arnhem. De regerend kampioen incasseerde tegen Vitesse al de zesde nederlaag van het seizoen (3-1) en beëindigde de wedstrijd met negen man, na rode kaarten voor Bilal Basaçikoglu en invaller Tyrell Malacia. Trainer Giovanni van Bronckhorst had titelprolongatie al uit zijn hoofd gezet en ziet nu zelfs de derde plek op de ranglijst uit zicht verdwijnen. Alleen de KNVB-beker kan het seizoen van de Rotterdammers nog een beetje redden.

Feyenoord kwam na twintig minuten nog wel op voorsprong onder het gesloten dak van de Gelredome. Na een snelle uitbraak schoot Tonny Vilhena op aangeven van Basaçikoglu zijn zevende doelpunt van dit seizoen binnen (0-1).

De Rotterdamse ploeg had tot dat moment de wedstrijd onder controle, maar met een voorsprong op zak gaf Feyenoord het initiatief uit handen. Vitesse kwam kort voor rust langszij via Guram Kashia. De Arnhemse aanvoerder kopte raak uit een voorzet van Mason Mount, die een afgeslagen hoekschop weer voor het doel bracht (1-1).

Van Bronckhorst moest al in de rust zijn tweede wissel doorvoeren. Linksback Ridgeciano Haps was na een kwartier per brancard van het veld gegaan, na een ongelukkige schop in zijn gezicht door Bruns van Vitesse. De andere vleugelverdediger, Jeremiah St. Juste, kon ook niet verder met pijn aan zijn ribben.

Vitesse was in de tweede helft de bovenliggende partij en sloeg toe op het moment dat Feyenoord net in ondertal op het veld stond. Basaçikoglu, die eindelijk een kans in de basis kreeg omdat Sam Larsson geblesseerd is, kwam aan de zijlijn onbesuisd invliegen op Thulani Serero. Hoewel hij de Zuid-Afrikaan niet hard raakte, stuurde scheidsrechter Dennis Higler de rechtsbuiten van Feyenoord van het veld. Een minuut later tekende Bryan Linssen voor de 2-1.

Van Bronckhorst bracht Robin van Persie in het veld, maar de Rotterdammer kon de derde uitnederlaag na de winterstop niet voorkomen. Eerst werd ook Malacia weggestuurd voor het neerhalen van de doorgebroken Roy Beerens. Kort daarna zorgde Linssen met zijn tweede treffer voor de beslissing.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Bron: ANP

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!