Feyenoord sluit seizoen af met zege in Heerenveen

6 May 2018, 16:53 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Feyenoord heeft het seizoen afgesloten met een uitzege bij sc Heerenveen (3-2). Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst (foto) verspeelde na rust een voorsprong van 2-0, maar sloeg vervolgens via invaller Bilal Başacıkoğlu toe.

Steven Berghuis dacht Feyenoord voor rust aan een comfortabele voorsprong te helpen. De vleugelaanvaller scoorde tweemaal in Friesland (2-0). Berghuis zette in de laatste competitiewedstrijd de kroon op een mooi seizoen. Hij scoorde achttien keer. Dat is niet gek voor een vleugelaanvaller. Berghuis bereidde bovendien twaalf doelpunten van Feyenoord voor.

Feyenoord verspeelde de voorsprong in een paar minuten. Jordy Bruijn bracht Heerenveen op 2-1 en Jan-Arie van der Heijden trof twee minuten later in eigen doel. Weer drie minuten later mocht Arber Zeneli een strafschop nemen voor Heerenveen. Hij wist doelman Justin Bijlow vanaf elf meter niet te passeren. In de slotfase hielp invaller Başacıkoğlu de bezoekers uit Rotterdam alsnog aan een zege.

Voor Feyenoord stond er weinig meer op het spel. De kampioen van vorig seizoen was al zeker van een vierde eindklassering. Feyenoord won wel de KNVB-beker en troostte zich zo een beetje voor de matige resultaten in de eredivisie en Champions League. Heerenveen streed nog voor een ticket voor play-offs voor Europees voetbal. De Friese club werd gered door AZ, dat PEC Zwolle versloeg (6-0). Daardoor eindigde Heerenveen als zevende en is het seizoen nog niet afgelopen voor het elftal van de vertrekkende Jurgen Streppel.

Dylan Vente was de spits van Feyenoord in Heerenveen. De spits kreeg de voorkeur boven Nicolai Jørgensen, die alvast wat rust voor het WK kreeg. Robin van Persie mocht na 67 minuten invallen bij de bezoekers uit Rotterdam. De spits speelde mogelijk zijn laatste wedstrijd van een prachtige loopbaan. Van Persie laat de leiding van Feyenoord snel weten of hij nog een seizoen verder wil.