Na twee opeenvolgende overwinningen in de eredivisie mikt Feyenoord woensdag in de laatste groepswedstrijd tegen Napoli op het eerste succesje in de Champions League. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt op een ”magische” avond in De Kuip. Hij werd dinsdag in zijn voorbeschouwing in de perskamer even herinnerd aan de stunt van Feyenoord in 1997 tegen Juventus (2-0, twee keer Julio Cruz).

”Een herhaling zou mooi zijn en dat kan denk ik ook,” liet de oud-international optimistisch weten. Hij deed zelf twintig jaar geleden mee met de Rotterdammers tegen de Italiaanse topclub, die mede door enige onderschatting pijnlijk onderuit ging tegen de toenmalige ploeg van coach Leo Beenhakker.

”Ik hoef mijn spelers niet te motiveren voor woensdag. Het is de laatste kans om een goed resultaat te halen in Europa en daar gaan we vol voor,” zei Van Bronckhorst.

Verdediger Sven van Beek sprak ook het nodige vertrouwen in een positief resultaat uit. ”Het is altijd mooi om grote wedstrijden te spelen. We strijden voor de eer, maar ik denk dat we zeker kans hebben.”

Het nog puntloze Feyenoord verloor op 26 september met 3-1 van Napoli. De Italiaanse ploeg (zes punten) maakt nog kans op een vervolg in de Champions League. De huidige nummer twee van de Serie A moet winnen in De Kuip en daarbij hopen dat rivaal Sjachtar Donetsk (negen punten) thuis verliest tegen het superieure Manchester City (vijftien punten). In dat geval gaat Napoli alsnog door naar de achtste finales op basis van het onderlinge resultaat (2-1 verlies uit en 3-0 winst thuis tegen Sjachtar).

Bron: ANP

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!