Feyenoord wint weer van ADO in beker

1 November 2018, 22:42 uur

Voor het derde jaar op rij heeft Feyenoord in het bekertoernooi gewonnen van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zegevierde dit keer in De Kuip met 5-1 en bereikte zo de derde ronde. Nicolai Jørgensen was met een hattrick de belangrijkste man bij Feyenoord, dat nog wel vroeg op achterstand was gekomen. Net als de voorgaande twee jaar (5-1 en 2-0) maakte Feyenoord echter een einde aan het bekerseizoen van ADO.

In tegenstelling tot zijn collega's Mark van Bommel (PSV) en Erik ten Hag (Ajax) greep Van Bronckhorst de bekerwedstrijd niet aan om spelers rust te geven. Van de 'vaste' basisploeg zat alleen keeper Justin Bijlow op de bank, omdat Kenneth Vermeer in de beker mag keepen. Voor Feyenoord lijkt het toernooi om de KNVB-beker opnieuw de enige manier om nog iets van het seizoen te maken. In augustus waren de Rotterdammers al klaar in Europa en na de verloren Klassieker zondag in Amsterdam (3-0) zijn PSV en Ajax in de competitie al bijna uit zicht. Over het kampioenschap praat niemand meer in Rotterdam. Daar is het spel van Feyenoord vaak ook veel te weinig overtuigend voor.

Tegen het defensief ingestelde ADO, dat aantrad zonder een echte spits, liet Feyenoord bij vlagen wel aardige dingen zien. Al kwam de thuisclub vroeg op achterstand, nadat Jørgensen twee grote kansen had gemist om Feyenoord aan de leiding te brengen. Abdenasser El Khayati, de smaakmaker van ADO, verschafte zichzelf tussen vier Feyenoorders in wat ruimte en knalde de bal hard en hoog langs Vermeer. De thuisploeg kreeg tien minuten later echter hulp van Giovanni Troupée, die de bal te kort terugspeelde op zijn keeper Robert Zwinkels. Jørgensen zat er tussen en benutte zijn vierde kans wel.

ADO beperkte zich tot counteren en was zo nog een keer gevaarlijk. Elson Hooi schoot via het been van Vermeer op de lat, verder was de ploeg uit Den Haag machteloos. Eric Botteghin kopte Feyenoord kort voor rust op voorsprong en na de 3-1 van Jørgensen, aan het begin van de tweede helft, was de wedstrijd gespeeld. De Deen maakte in de slotfase zijn hattrick compleet, waarna Sam Larsson nog de 5-1 binnenschoot.