Feyenoord zet Heracles op afstand

11 November 2018, 18:55 uur

Feyenoord heeft in de strijd om de derde plaats Heracles Almelo op enige afstand gezet. De Rotterdamse ploeg was in de uitwedstrijd met 2-0 te sterk voor de Tukkers. De bezoekers stelden na de rust de zege veilig, vooral dankzij de fraaie traptechniek van Steven Berghuis. De behendige buitenspeler stelde eerst Nicolai Jørgensen, via doelman Janis Blaswich, en daarna Jens Toornstra in staat om te scoren.

Feyenoord toonde in Almelo aan dat de kansloze nederlaag eind vorige maand bij Ajax (3-0) goed is verwerkt, al moest vorig weekeinde het thuisduel met VVV-Venlo snel worden gestaakt wegens een defect aan de lichtinstallatie in De Kuip. Op de ranglijst heeft de bekerwinnaar nu drie punten meer dan nummer vier Heracles, met nog een wedstrijd in te halen. Voor Heracles was het dit seizoen de eerste competitienederlaag op eigen veld, na vijf overwinningen op rij.

Feyenoord leek in de matige eerste helft het raffinement en de routine te missen van Robin van Persie. De ervaren aanvoerder bleef met een lichte spierblessure aan de kant. Zijn vervanger was Toornstra, die in de 63e minuut een vloeiende aanval simpel afrondde en daarmee de wedstrijd besliste (0-2). De pass van Berghuis op Calvin Verdonk was indrukwekkend, evenals de vlotte voorzet van de vleugelverdediger op Toornstra.

In de tachtigste minuut had Berghuis zijn geslaagde optreden kunnen bekronen met de derde treffer van Feyenoord. Zijn schot eindigde echter op de lat.

Heracles was in de eerste helft vrijwel gelijkwaardig aan Feyenoord, maar was in de afronding een beetje ongelukkig. Doelman Justin Bijlow hield Lerin Duarte van scoren af en de paal voorkwam een treffer van clubtopscorer Kristoffer Peterson, die voor de vijfde keer op rij niet tot scoren kwam in de eredivisie.

Na de rust drukte het opgepepte Feyenoord door. Jørgensen opende via het lichaam van Blaswich, die het doelpunt op zijn naam kreeg, de score uit een scherpe hoekschop van Berghuis. Daarna liet Feyenoord de zege niet meer glippen.