Gladys Cleve is blij verrast met de overweldigende belangstelling voor het filmpje over haar ontmoeting met fietser Kees. Twee dagen geleden zette zij dit op haar Facebookpagina. Het is en wordt nog steeds massaal bekeken. De teller stond vanochtend 9.00 uur, op 706.000. 

Cleve: “Het gaat inderdaad super snel en ik hoop echt dat dit record oprecht iets positiefs met zich meebrengt. Ik ben blij met alle reacties en media-aandacht, maar ik hoop serieus gewoon dat meer mensen met elkaar in dialoog gaan in plaats van negatieve discussies”. 

Het wijkraadslid, dat nog steeds overweegt om aangifte te doen tegen Kees, heeft een bittere nasmaak van de verwensingen, die haar werden toegeroepen door de fietser. Hij zei onder meer dat de Vreewijkse ‘moet oprotten naar haar eigen land’. 

Cleve: “Kees moet zich ervan bewust zijn dat hij mensen kwetst en pijn doet met deze uitspraken. Wij als Nederlanders schamen ons voor deze Kees. Hij probeerde mij ‘anders’ te laten voelen terwijl ik dat niet ben. En dat was geen fijn gevoel”. 

Inmiddels heeft het wijkraadslid een woord van dank aan al haar Facebookvrienden geschreven. “Jerayda Cleve (haar nicht, die het filmpje maakte, red.) en ik willen een ieder bedanken voor de positieve reacties en steun die wij de afgelopen dagen hebben ontvangen. Mijn inbox zit vol met meer dan 15 miljoen lieve berichtjes”. 

“Geweld is niet altijd de oplossing! Blijf met elkaar in gesprek, luister naar elkaar, toon begrip en probeer samen tot bepaalde oplossingen te komen, zodat we toch gezamenlijk met elkaar kunnen blijven leven. Maar het allerbelangrijkste is dat we elkaar als mens blijven RESPECTEREN!”

Print Friendly, PDF & Email