Water Sensitive Rotterdam (WSR) heeft een filmtrailer laten produceren waarin een klimaatramp in Rotterdam wordt gesimuleerd.

In de video ‘ROT’ spelen onder andere John de Wolf (oud profvoetballer Feyenoord) als actieheld, Quintis Ristie (Rotterdamse televisiepresentator) als burgemeester van de stad, John Buijsman (Rotterdamse acteur) en Jordy Dijkshoorn (voorman Rotterdamse band De Likt)

In het filmpje – dat zich afspeelt in het jaar 2030 en deze hele week in KINO wordt getoond – is de stad Rotterdam in de greep van klimaatverandering. ”Zo vragen wij als Water Sensitive Rotterdam  aandacht voor deze dreiging, maar we benadrukken juist ook dat dit niet op een doemscenario hoeft uit te draaien. Alle Rotterdammers kunnen zelf een steentje bijdragen om een klimaatbestendige stad te creëren”, aldus WSR.

De ‘ROT’ video schetst, in de stijl van een trailer voor een rampenfilm, een filmisch beeld vanuit het perspectief van twee collega’s (John Buijsman en Jordy Dijkshoorn), de burgemeester van Rotterdam (Quintis Ristie) en ‘actieheld’ John de Wolf. Patrouillehelikopters vliegen over de stad, de droogte teistert de havens, terwijl op andere momenten het water aan alle kanten dreigt door te breken.

Met de video wil WSR benadrukken dat Rotterdammers zelf veel simpele maatregelen kunnen nemen. WSR – geïnitieerd door de Gemeente Rotterdam – is een beweging van Rotterdammers en Rotterdamse organisaties, zoals woningcorporaties, waterschappen, stadmakers, architecten en landschapsontwerpers, die met de meest uiteenlopende initiatieven de stad wil voorbereiden op klimaatverandering.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Bron: Water Sensitive Rotterdam