Boze berichten uit Twente, waar woedend wordt gereageerd op de beslissing om de geplande wedstrijd in de halve finale tegen AZ om 18.30 uur te laten beginnen in Alkmaar. De (werkende) supporters vragen zich oprecht af hoe zij op dat tijdstip tijdig aanwezig kunnen zijn om hun club te steunen. ”Of denken ze bij de KNVB dat alle Tukkers werkeloos zijn?” vragen zij zich af.

Nog een heet hangijzer: Feyenoord speelt wéér een thuiswedstrijd in De Kuip in de andere halve finale (tegen Willem II). Dat geeft te denken, zou je op voorhand zeggen. In de laatste twee seizoenen heeft Feyenoord slechts twee uitwedstrijden in de beker hoeven spelen. De laatste was vorig seizoen bij Vitesse, dat Feyenoord prompt uitschakelde.

Het mag op z’n minst opvallend worden genoemd, dat Feyenoord zo vaak een thuiswedstrijd ‘loot’. Het zou een misvatting kunnen zijn te veronderstellen dat de KNVB het programma voor de halve finales om de KNVB-beker heeft samengesteld. Veel eerder kan FOX Sports als kwade genius achter het speelschema worden gezien. De bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PSV van woensdagavond heeft een kijkcijferrecord gebroken: 785.000 kijkers hebben de wedstrijd gezien via FOX Sports, en het is daarmee het best bekeken bekerduel ooit op FOX Sports.

Feyenoord trekt bij thuiswedstrijden niet alleen een volle Kuip, de kijkcijfers liegen er ook niet om. Zou FOX Sports dan niet ergens in het achterhoofd… Zou FOX Sports uit commercieel oogpunt iets kunnen manipuleren met de balletjes bij de trekking? Immers, wie betaalt, die bepaalt. Of gaat dit te ver?

Maar FOX Sports lijkt intussen alles te bepalen. Zelfs de kleur van de tenues van de scheidsrechters, die elke wedstrijd drie setjes dienen mee te nemen naar de wedstrijd, waar de dienstdoende vertegenwoordiger van FOX de kleur bepaalt waarin de wedstrijd wordt geleid.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!