Auto’s rijden gratis de parkeergarage binnen en vanaf het Centraal Station van Schiedam is het vijf minuten lopen naar het leefplein, dat uitzicht biedt op het spoor. Makkelijker kon men het in Schiedam voor de bezoekers van Euroscoop niet maken. Het nieuwe vertiercomplex ligt voor het oog aan de A20 net buiten de stad, maar in werkelijkheid er middenin.

De elf bioscoopzalen van Euroscoop’, goed voor 2400 zitplaatsen, zijn de triggers van het immense door Belgen ontworpen gebouw met z’n imposante bijna Romeinse entreetrappen. Geen wonder dat inmiddels ook de restaurants De Beren, Fred en Harry’s, Mr. Chow en Bram’s Gourmet Frites zijn gevestigd en Happy Italy in aantocht is. Bovendien is er een Glowgolf gevestigd waar kinderen met hun ouders op avontuur gaan, zodoende kon Sir Winston Fun & Games met zijn Family Entertainment Center niet ontbreken.

‘’En het leuke na zoveel maanden is’’, zegt Ruben Sanders, de bedrijfsleider van Sir Winston Fun & Games, ‘’dat de mensen nu óók komen als er geen films draaien. Het zijn ook geen kinderen die dan op die momenten komen, maar volwassenen zoals stelletjes, vriendengroepen en gezinnen. We hebben ook al diverse bedrijfsfeestjes mogen organiseren.

‘’We hebben de klassieke arcadespellen, maar ook de nieuwste van de nieuwste games. Wat dat betreft spelen we ambitieus op alle voortschrijdende inzichten in. Marco Ballemaker, onze directeur, slaat wereldwijd geen vakbeurs over. We willen de leukste nieuwe snufjes in huis hebben, want het succes van deze de Family Entertainment Centers zit ‘m nu eenmaal in de aanhoudende variatie.”

‘’Er kunnen hooguit nog drie spelen bij’’, heeft Ruben Sanders met zijn voeten uitgeteld. ‘’Maar onze ervaring in Rijswijk heeft geleerd dat het de bezoekers niet gaat om het volume, maar om de trekpleisters en als je die nu maar zo vaak mogelijk rouleert, dan blijf je aantrekkelijk. We geloven heilig in het concept van Euroscoop en gaan nog veel organiseren in gezamenlijkheid met alle partners. Van ladies nights tot kinder- en dansevenementen.’’

Sir Winston Fun & Games is onderdeel van de in Rijswijk gevestigde Sir Winston Leisure Group B.V.

Print Friendly, PDF & Email