Excelsior Rotterdam behaalde nog nooit zoveel punten in uitwedstrijden als dit seizoen (22). Het goede nieuws voor de Kralingers is dat zij vanavond weer op vreemde bodem spelen. Om 19.45 uur is de aftrap in Limburg waar VVV-Venlo de tegenstander is.

”VVV-Venlo is inderdaad te vergelijken met ons als je kijkt naar het budget en de manier van spelen’’, kijkt Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag vooruit naar het treffen met VVV-Venlo vanavond in Venlo. ”Zij functioneren ook goed als team en hetzelfde geldt voor ons. Daarnaast hebben we allebei spelers met specifieke kwaliteiten. VVV-Venlo heeft een goede ploeg, met spelers die een wedstrijd kunnen beslissen, ook uit standaardsituaties. Ze zijn moeilijk te verslaan en staan niet voor niets al op 33 punten.’’

Excelsior mist in Venlo sowieso Stanley Elbers. Hij viel tegen AZ uit met een hamstringblessure en staat enkele weken aan kant.  Jordy de Wijs heeft zich weer gemeld op het veld, zijn herstel verloopt voorspoedig. Hij doet weer delen met een groepstraining mee. Dat geldt niet voor Zakaria El Azzouzi, die sinds het trainingskamp in Portugal kampt met buik/liesklachten. Doelman Alessandro Damen is nog aan het herstellen van zijn knieblessure, terwijl Desevio Payne afgelopen maandag zijn eerste minuten heeft gemaakt met Excelsior 2.

Print Friendly, PDF & Email