De Shane Moestafa moskee aan de Heindijk in Rotterdam Zuid moet dicht als er niet snel een onderzoek komt naar de omstreden imam Haroen Karamat, die in Engeland veroordeelt is voor kindermishandeling en hier in Rotterdam doodleuk mag prediken zonder dat iemand hem een strobreed in de weg legt. Tanya Hoogwerf van de Leefbaar Rotterdam vindt het allemaal niet te verklaren.

Eerder al heeft Dagblad010 melding gemaakt van het afkeurenswaardige gedrag van deze imam tegenover Engelse kinderen, waarvan toen nog geen beelden bekend waren uitgelekt. Inmiddels wel. Te zien is hoe hij kinderen aan hun oren trekt, kinderen slaat en zelfs één kind met een pen steekt. Na zijn straf kon hij in het tolerante Rotterdam gewoon weer aan de slag. Leefbaar is dat nu zat. “Schokkend”, zegt Hoogwerf. “Je zou toch op z’n minst willen dat iemand die zich dagelijks met kinderen inlaat beschikt over een Verklaring Omtrent Gedrag. Dat is in dit specifieke geval niet aan de orde geweest.”

Het bestuur van de Shane Moestafa moskee zou hebben geweten dat Karamat veroordeeld is, maar wilde gisteren niet reageren voor de camera. “Wij willen weten hoe hij hier in Rotterdam terecht is gekomen en of er sprake is geweest van geweldsmisbruik tegen kinderen. En als de moskee niet meewerkt is er maar één uitkomst mogelijk. Dicht die tent’’, aldus Hoogwerf.

Twee weken terug heeft Dagblad010 al bericht dat De Graaf van de PVV in de Tweede Kamer vragen gesteld gehad over het geweldsverleden van Haroen Karamat, die in Engeland een taakstraf van 100 uur kreeg.

Dagblad010-stadswacht Sjors van Maurik: ‘’Het probleem in Rotterdam is dat dit gedrag moslimgedrag is en dan vindt bijna 50% van de Rotterdammers het eigenlijk al nauwelijks een probleem. De burgemeester ook niet. Je hoort hem er niet over. Wat waar is, is waar. Daar moeten we in deze stad inmiddels mee dealen. Kinderen krijgen binnen dat geloof een Spartaanse opvoeding. Maar ik zeg er wel dit bij: als Nederlanders echt eerlijk zijn, moeten ze toegeven dat de Nederlandse leraren in de vijftiger jaren ook geen lieverdjes waren. Toen kregen kinderen op school ook tikken op hun vingers met de liniaal en bij slecht gedrag van hun ouders soms ook nog een draai om hun oren. Ik vind óók dat die imam het land uit moet, omdat we nu in 2017 leven. Maar ik wil het verleden wel verteld hebben en wacht op de verklaring van Aboutleb.’’

Foto: screeshot streetview Google

Print Friendly, PDF & Email