In 2017 hebben meer reizigers gebruik gemaakt van Rotterdam Centraal. Het aantal is gestegen met 1%. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Zij deden onderzoek naar het aantal in- en uitstappers per werkdag op alle stations in heel Nederland.

In 2016 stapten gemiddeld 91.751 mensen in en uit op Rotterdam CS. Ook zijn er stijgingen te zien op de stations Rotterdam Alexander (4%), Rotterdam Noord (7%) en Rotterdam Zuid (5%). Het aantal reizigers op de stations Blaak en Lombardijen is gedaald met respectievelijk -7% en -2%.

Elk jaar geeft NS een actueel beeld van de aantallen in‐ en uitstappers per station. Dit beeld is gebaseerd op de NS‐reisgegevens van het afgelopen jaar en gaan uit van een gemiddelde werkdag. De lijst bestaat alleen uit stations en trajecten waar NS rijdt. Op stations waar ook andere treinvervoerders actief zijn (gedeelde stations), zijn alleen de in‐ en uitstappers van NS‐treinen weergegeven.

Het grootste station in Nederland is Utrecht Centraal, met 186.000 in- en uitstappers per dag. Kort daarna volgt Amsterdam Centraal. De kleinste stations liggen in Eijsden en Soest.

 

Infographic, beeldrecht: NS

Print Friendly, PDF & Email