De twintigste verjaardag van het geen em>Geen Daden Maar Woorden Festival is afgelopen weekend op Katendrecht uitgesmeerd over drie zalen een uitverkocht megaspektakel geworden met vierhonderd bezoekers op een mix van jong talent in de categorieën literatuur, muziek en spoken word.

Het programma opende in Kopi Soesoe met een optreden van de Rotterdamse singer-songwriter Janna Lagerström, waarna het tijd was voor literatuur met de voordracht van debutant Nhung Dam. Het dubbelinterview door Ellen Deckwitz met auteurs Hanna Bervoets en Murat Isik in Theater Walhalla leidde tot een interessant vraaggesprek over het bouwen van een oeuvre en het schrijven over de huidige tijd. Later op de avond interviewde Deckwitz in een volgelopen Kantine Walhalla de Amerikaanse auteur Ariel Levy en verspreid door het hele programma namen zowel Bervoets en Isik als Deckwitz en Levy plaats achter het katheder om voor te dragen uit hun meest recente werk.
De vrolijke Caribische country die verzorgd werd door Gerson Main bracht bij menig bezoeker een lach op het gezicht. Een moment van rust vond men bij de voordracht van Gerda Blees uit haar verhalenbundel, waarmee zij eerder dit jaar debuteerde. Spoken word-artiest van Rotterdamse bodem Mariana Hirschfeld wist in Kopi Soesoe haar boodschap krachtig neer te zetten en won het publiek voor zich met haar diepe teksten.

Na de voordracht van Roos Vlogman zorgde Takkie voor een verrassing: in plaats van een solo-optreden nam hij spoken word-collega Ivan Words mee voor een back-to-back. Gelijktijdig was Theater Walhalla het podium voor een sterk staaltje geschreven en gesproken woorden van debutant Marijn Sikken en woordgoochelaar Guus van der Steen.
Lucky Fonz III pakte de bezoekers richting het eind van het festival stevig in met een optreden van veertig minuten, waarbij hij op mooie en komische wijze zowel de toetsen van de piano als de snaren van zijn gitaar beroerde. Na de spoken word-kunsten van Patrick Ribeiro en de verhalende ontdekkingsreis van Open Oor, was het tijd om de dansvloer te betreden voor de eclectische draaipartijen van DJ DoodLeuk tijdens de afterparty.

Foto: Marco de Swart

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!