Kopzorgen (80) - Kinderbijslag

mainImage
Kopzorgen (80) - Kinderbijslag

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Door behoorlijk trieste omstandigheden moeten wij als opa en oma onze kleinkinderen verder opvoeden. De kinderen zijn enthousiast en wij ook. Hoewel we onze beslissing er niet van zullen laten afhangen, vragen we ons af of wij ook recht hebben op kinderbijslag. Twee van de drie kinderen zijn namelijk jonger dan 16 jaar.

Antwoord:

U hebt als verzorgers recht op kinderbijslag, zij het dat u die wel moet aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De kinderen moeten tot uw huishouden behoren.

Voor kinderen van 16 jaar en ouder geldt wel de voorwaarde dat ze schoolgaand zijn. Als ze gaan studeren komen ze in aanmerking voor studiefinanciering. Vakantiewerk in de zomermaanden juni, juli en augustus kan boven een bepaalde inkomensgrens wel een rol spelen.


| Foto: Digitaal Dagblad