‘Duurzaam, dat doe je gewoon.’ Met deze slogan en de nieuwe website 010duurzamestad.nl wil gemeente Rotterdam duurzaamheid dichter bij de Rotterdammer brengen. Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid in onze stad, maar waar vind je het? Op de website 010duurzamestad.nl zijn alle duurzame initiatieven, voorbeelden en informatie op één website bij elkaar gebracht.

”Rotterdam is volop in beweging als het gaat om onder andere maatschappelijk verantwoord ondernemen, zon, wind, klimaatadaptatie, groenbeheer, circulair, multifunctionele daken en duurzaam inkopen. Er zijn waterpleinen aangelegd, de milieuzone is ingevoerd en de gemeente legt zonnepanelen op het gemeentelijk vastgoed. Prachtige voorbeelden die de wereld een stukje beter maken”, aldus de gemeente Rotterdam.

De website is bedoeld om bewoners en bedrijven te inspireren, informeren en te activeren om duurzamer te leven. Er zijn voorbeelden van Rotterdammers die duurzaamheid al hoog in het vaandel hebben staan. Zij hebben al een energieneutraal huis bijvoorbeeld en scheiden netjes hun afval. Bedrijven als Blue City, Blijstroom en BroodNodig zijn een voorbeeld voor de stad en andere bedrijven.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Gemeente Rotterdam